Egyptische Doaa Salah gaf tips om alleenstaand moeder te worden: drie jaar cel en ontslag

De populaire Egyptische televisiepresentator Doaa Salah krijgt alle tijd en rust om haar zonden te overdenken, in de cel.

In haar show sprak ze over alleenstaand moederschap, als keuze in plaats van het huwelijk. Ze vroeg haar kijkers of ze zouden overwegen om een paar maanden getrouwd te zijn, zwanger te raken om daarna weer te scheiden. In een zogenaamd religieus huwelijk is dat een fluitje van een cent. Ze gaf in overweging zo’n man er gewoon voor te betalen.

Het resultaat van zo’n keuze én zakelijke overeenkomst: gewenst alleenstaand moederschap.

Dat kwam haar niet alleen op een directe schorsing voor drie maanden door haar werkgever te staan, er werd ook een klacht tegen haar ingediend wegens een vermeende aanslag op de ‘goede zeden’.

En ze werd veroordeeld tot drie jaar cel, zij en haar uitlatingen vormen een bedreiging voor de Egyptische levensstijl. Ook moet ze een boete betalen van 10.000 Egyptische ponden, zo’n 500 Euro.

Enig lichtpuntje: ze kan nog in hoger beroep.

Haar oproep kwam een paar dagen nadat een vooraanstaande Egyptische advocaat stelde dat het een ‘nationale plicht’ is om vrouwen die jeans met scheuren dragen te verkrachten.

De zogenaamde Arabische Lente heeft vast heel veel gebracht. Maar nog veel meer niet.