Is de kandidatuur van Ksenia Sobcak voor het Russische presidentschap echt of fake?

Van Vladimir Poetin weten we dat hij er niet voor terugdeinsde om met zijn maatje Dmitry Medvedev stuivertje te wisselen (even tussendoor: Medvedev vier jaar president, Poetin vier jaar premier) om daarna weer president te kunnen worden. Of defacto: altijd te blijven.

Enige paranoia is dus op z’n plaats nu de Russische presidentsverkiezingen in 2018 naderen.

Op 17 oktober j.l. stelde Ksenia Sobcak (36) zichzelf kandidaat maar, zoals ze zelf bevestigt, niet nadat ze dat eerst met Vladimir Poetin besprak. Die twee kennen elkaar goed, ze komen allebei uit St. Petersburg. Sobcak’s vader had als hoogleraar zowel Poetin als Medvedev als student. Dat lijken oranje stoplichten.

Maar er zijn ook groene.

Toen in 2011 er bij de parlementsverkiezingen veel aanwijzingen voor fraude waren, liep Sobcak vooraan bij tal van demonstraties.Ook heeft ze over de Krim een standpunt dat Poetin niet kan bevallen: ze vindt dat de Krim niet van Rusland is en stelde op 27 oktober j.l. zelfs geen referendum over de kwestie voor.

%d bloggers liken dit: