Verkracht of niet?

Toen eind augustus op internet een mail rondging waarin een castingbureau deelnemers zocht voor een programma met de titel Verkracht of niet? brak de hel los. Vooral de titel deed nogal wat wenkbrauwen fronsen. Hoezo worden de verhalen van slachtoffers in twijfel getrokken? En waarom moet er over worden gediscussieerd? Gisteren was de eerste aflevering waarin een panel van veertien jongeren onder leiding van Geraldine Kemper en Tim Hofman discussieert over een case van seksueel grensoverschrijdend gedrag. 

Presentatrice Geraldine Kemper vindt dat het onderwerp uit de taboesfeer moet, het moet bespreekbaar worden, de discussie moet op gang komen. “Verkrachting is verkrachting, dat is toch duidelijk, denken veel mensen”, legde ze eerder uit aan 3FM. Volgens de presentatrice zijn veel situaties echter niet zo zwart-wit. Het is vaak juist niet de vieze man in het donkere steegje, maar die goede vriend of die aardige ex. Hoe ga je dan om met grenzen? Het programma wil ingaan op dat ‘grijze gebied.’

%d bloggers liken dit: