Anne Fleur Dekker: ‘Mannen denken vaak over mij: stom wijf, houd je bek’

Anne Fleur Dekker (23) is een links radicaal opiniemaker en activiste. Ze liep ze mee met de Women’s March en protesteerde bij de G20 top, ze was fractiemedewerker voor GroenLinks in Hilversum, schrijft voor Joop.nl en is bezig met haar eerste boek Fröbelfascisten over de opkomst van Alt-right. OPZIJ sprak met haar over zusterschap.

“Vrouwen vallen elkaar echt keihard aan, maar noemen zichzelf wel een feminist. Ik denk dan dat ze geen idee hebben wat feminisme inhoudt. Ik denk juist dat je moet samenwerken en dat je elkaar in raakvlakken moet vinden en solidair met elkaar moet zijn. Of je dan een VVD’er bent of een SP’er, dat maakt niet uit. Je vecht voor hetzelfde. Over andere dingen ben je het misschien niet eens met elkaar, maar dit is jouw strijdterrein en daar zou je op moeten samenwerken.”

%d bloggers liken dit: