Reportage Oeganda: Hoop houden & Sterk blijven

Ruim twee miljoen mensen zijn Zuid-Soedan ontvlucht sinds de gewelddadige burgeroorlog die in 2013 begon. Ze hopen dat Oeganda hen een veilige plek kan bieden. Documentairemaakster Emmi van den Boom volgt Lia Grace Simon en haar kinderen in Palorinya, een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Oeganda.

Lia Grace woonde met haar man en drie kinderen in Zuid-Soedan. Ze hadden een goed leven, er was altijd eten en de kinderen gingen naar school. Tot er een bloederige burgeroorlog uitbrak. Onschuldige mensen werden vermoord, wie verdacht werd van het helpen van de rebellen van de vicepresident werd opgepakt en gemarteld door de regeringssoldaten. Toen Lia Grace zelf ook verdacht werd moest ze onderduiken. Haar kinderen zag ze zeven maanden niet, van haar man weet ze nog altijd niet waar hij is en of hij überhaupt nog leeft.

%d bloggers liken dit: