Coverstory: Anouk rockt heilige huisjes omver

In het novembernummer een extra lang portret van Anouk, dé rockdiva van Nederland die alweer ruim twintig jaar in het vak zit.

In 1997 knalde Anouk de hitlijsten in met het nummer Nobody’s wife. In de jaren erna volgden tientallen hits, prijzen en uitverkochte concerten. Met haar muziek treedt ze graag buiten de gebaande paden en ook haar privéleven is allesbehalve standaard. Anouk laat zien dat je niet op de barricaden hoeft te staan om andere vrouwen te inspireren.

De zangeres zegt wat ze denkt en staat voor wat ze vindt, of dat nu op de draaistoel van de Voice is of in de zwartepieten-discussie. Kritiek laat ze van zich afglijden, of ze zet iemand weergaloos op zijn plek. Herman Brusselmans, die haar afbrandde in een van zijn columns, weet daar alles van. Ze kreeg hem flink aan het blozen toen ze plots opdook in de talkshow waar hij te gast was.

Ondanks haar macho imago van stoere rock chick, laat ze af en toe ook haar kwetsbare kant zien. Als we haar vragen waar ze het meest trots op is, antwoordt ze bescheiden: “Ik ben niet zo trots op mezelf eigenlijk. Ik kan dat heel moeilijk van mezelf zeggen, dat ik trots ben op bepaalde dingen. Misschien is dat wel de reden dat ik nog zo door aan het gaan ben.”

Lees het volledige artikel over Anouk via Blendle (€) of in het novembernummer van Opzij.

Geen abonnee? Niet naar de winkel? U kunt deze hele OPZIJ digitaal lezen voor € 4,95, zonder verder verplichtingen. U registreert zich, betaalt en u heeft een volle maand toegang.