Theresa May betaalt man méér dan vrouw, voor dezelfde functie

Theresa May heeft het in haar rol van premier vaak over het verschil in beloning van mannen en vrouwen. Nog onlangs riep ze ondernemingen op om hun harde betaalgegevens te publiceren.

Ook gaf ze de BBC onder uit de zak omdat die tweederde van de best betaalde functies – meer dan £150.000,- per jaar – heeft vergeven aan mannen.

Eerder dit jaar naam Katie Perrior ontslag als haar speciale adviseur, Perrior werd gezien als May’s spin doctor. Haar opvolger werd een man, voormalig BBC-journalist Robbie Gibb. Dat moet allemaal nog kunnen ware het niet dat Katie Perrior £125.000,- per jaar verdiende en Robbie Gibb nu £140.000,-.

Is dat zo’n voorbeeld van een man die beter onderhandelde dan een vrouw zou hebben gedaan? Dat zou op die positie niet moeten kunnen. Uiteraard werd Downing Street gevraagd om een reactie en die kwam aanvankelijk niet. Maar toen de druk toenam maakt een woordvoerder van Theresa May het alleen maar erger door te stellen dat ‘ervaring’ het verschil bepaalde.

Dat mag u zelf bepalen. Dit is Katie Perrior. En dit is Robbie Gibb. Zoek de verschillen.