Wat zou het leuk zijn als deze Donald Trump-robot wordt gehacked

In Florida’s Disney’s World is Donald Trump ‘bijgezet’ op een podium met veel van zijn presidentiële voorgangers. In een theater met 700 zitplaatsen staat hij in gezelschap van 44 presidenten, tezamen de geschiedenis van de Verenigde Staten uitbeeldend.

Ooit was het Walt Disney’s plan om er wassen beelden van te maken maar hij koos uiteindelijk voor ‘audio-animatronics’. In 1971 maakte Abraham Lincoln z’n debuut en nu dus the Donald. Sinds 1993 spreken presidenten zelf teksten in die de robot op het podium uitspreekt.

En zo zien we een heel presidentiële Donald Trump, eigenlijk de Trump die we nauwelijks meemaken. Hier, in Florida, staat een staatsman, sprekend en gebarend als de president die hij maar niet wil worden.

We kunnen het niet helpen maar wat zou het niet leuk zijn als iemand – desnoods in Noord Korea – deze Trump hacked en hem de taal laat uitslaan die we van hem gewend zijn.