‘Black underwear and black sexy shoes’. WTF is de mindset van de Londense zakenman?

The Financial Times zette het op de voorpagina: de undercoverstory van een medewerker die zich liet inhuren voor een nogal mannelijk inclusief feestje in het vermaarde Dorchesterhotel in Londen. De medewerker moest, om te voldoen aan de primaire eisen, ‘tal,thin and pretty’ zijn. Kennelijk was ze dat want ze werd aangenomen. Maar vervolgens luidde het advies om zwart ondergoed te dragen en zwarte, sexy schoenen.

De gelukkigen die mochten opdraven waren gewaarschuwd: ze konden ‘annoying’ gedrag verwachten

Eenmaal ingehuurd werden deze, zoals u begrijpt zwaar overgekwalificeerde, dames nog voordat het evenement begon al een of meerdere glazen wijn aangeboden, om ze ‘Dutch courage’ te geven. Als in de Engelse taal het woord ‘Dutch’ valt, is het zelden positief.

De reacties op de publicatie in The Financial Times waren nogal gemengd en liepen langs de lijnen van het geslacht. Reacties van vrouwen waren overwegend verontwaardigd al kon je hier en daar ook de nuance vinden: de ingehuurde dames wisten het allemaal vooraf en ze waren gewaarschuwd. Mannelijke lezers van de kwaliteitskrant wonden zich er vooral ook over op dat The Financial Times het bericht op de voorpagina plaatste.

Intussen – dat ging snel – is het al 30 jaar oude Presidents Club gala charity dinner opgeheven, sponsors liepen gillend weg en niemand wil er nog mee geassocieerd worden. Omdat het er 30 jaar lang niet anders aan toe ging heeft de opheffing weinig met de inhoud en alles met de ongewenste publiciteit te maken.

Onder een andere naam, op een andere lokatie zal er volgend jaar vast wel weer een vergelijkbaar feestje opduiken. Lees hier een uitgebreid achtergrondartikel in The Guardian.