‘Black underwear and black sexy shoes’. WTF is de mindset van de Londense zakenman?

The Financial Times zette het op de voorpagina: de undercoverstory van een medewerker die zich liet inhuren voor een nogal mannelijk inclusief feestje in het vermaarde Dorchesterhotel in Londen. De medewerker moest, om te voldoen aan de primaire eisen, ‘tal,thin and pretty’ zijn. Kennelijk was ze dat want ze werd aangenomen. Maar vervolgens luidde het advies om zwart ondergoed te dragen en zwarte, sexy schoenen.

De gelukkigen die mochten opdraven waren gewaarschuwd: ze konden ‘annoying’ gedrag verwachten

Eenmaal ingehuurd werden deze, zoals u begrijpt zwaar overgekwalificeerde, dames nog voordat het evenement begon al een of meerdere glazen wijn aangeboden, om ze ‘Dutch courage’ te geven. Als in de Engelse taal het woord ‘Dutch’ valt, is het zelden positief.

De reacties op de publicatie in The Financial Times waren nogal gemengd en liepen langs de lijnen van het geslacht. Reacties van vrouwen waren overwegend verontwaardigd al kon je hier en daar ook de nuance vinden: de ingehuurde dames wisten het allemaal vooraf en ze waren gewaarschuwd. Mannelijke lezers van de kwaliteitskrant wonden zich er vooral ook over op dat The Financial Times het bericht op de voorpagina plaatste.

%d bloggers liken dit: