Melania Trump staakt. Is ze er vandaag bij, bij de State of the Union?

Op 12 januari j.l. rapporteerde The Wall Street Journal over een betaling van 130.000 dollar van Donald Trump aan ‘actrice’ Stephanie Clifford. De betaling zou zwijggeld zijn. Donald Trump en Stephanie Clifford zouden een ‘consensual sexual encounter‘ hebben gehad, tijdens de verkiezingscampagne in 2016. Natuurlijk kwam Trump niet zelf met die dikke envelop over de brug, dat liet hij over aan Michael Cohen, zijn advocaat.

Het is voor Melania niet makkelijk – als het al ooit anders was – to stand by her man. Dat deed ze tot nu toe wel. Toen de verhalen over Trump’s seksleven en zijn uitspraken erover tijdens de verkiezingscampagne mythische proporties aannamen, konden we Melania tegen CNN horen zeggen ‘I believe my husband, I believe my husband — it was all organized from the opposition.’

Het lijkt er de laatste weken op dat ze er nu anders in staat. Ze is al tijden niet meer, althans niet meer in haar functie als First Lady, in het openbaar verschenen, ze vergezelt Donald niet.

Ze stond op de gastenlijst voor Davos maar liet zich schrappen om zich vervolgens voor een paar dagen – en tegen kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler van zo’n 64.000 dollar – naar Mar-A-Lago te laten vliegen, het stulpje van de familie in Florida.

Vanavond houdt Donald Trump zijn State of the Union en die zal ongetwijfeld van Noord Koreaanse proporties zijn, terugkijkend op een – in zijn ogen – alles (en iedereen) verpletterende zegetocht in zijn eerste jaar. Op vragen van de pers of Melania er – na weken van althans officiële afwezigheid – bij zal zijn, komt het Witte Huis vooralsnog niet verder dan ‘That’s the plan.’ Een echte cliffhanger dus.