Nu te zien in FOAM: Ekaterina van Romain Mader

Door Iris Mayer

In FOAM valt momenteel de tentoonstelling Ekaterina van Romain Mader te zien: een zoektocht naar een bruid in een denkbeeldige stad in Oekraïne. Er komen serieuze onderwerpen aan bod: eenzaamheid, liefde, exploitatie en het vrouwelijke lichaam. Een jonge, naïeve man gaat op zoek naar een bruid. Hij reist naar een stad waar alleen maar vrouwen wonen, wachtend tot een westerse man met hen wil trouwen. De tentoonstelling werkt in het begin verwarrend. Foto’s van allerlei vrouwen, seksueel getinte beelden en foto’s van hoge flats van vergane glorie hangen naast elkaar. Na een tijdje wordt de verhaallijn in de foto’s duidelijk. Mader speelt met de spanning tussen realiteit en fictie waardoor de tentoonstelling licht absurd, ironisch en humoristisch wordt. Op grappige wijze confronteren de foto’s de bezoekers met heersende ideeën over de zoektocht naar een partner, huwelijk en de rol van vrouwen. Ekaterina is tot 7 februari te zien in FOAM.

%d bloggers liken dit: