De ‘Niet meer van deze tijd’-beweging: Sylvia Witteman trapt af: de ‘walk on girls’

Vandaag schrijft Sylvia Witteman op pagina 21 van De Volkskrant een ‘Stekel’ over het afschaffen van de ‘walk on girls‘ in de Formule 1. De ‘schaarsgeklede bevallige vrouwen waar de media zo ingehouden likkebaardend over plachten te schrijven’ (citaat).

‘Ze zijn niet meer van deze tijd, heet het. Dan weet ik er nog wel een paar.’

Witteman schrijft ‘die dikke, bierdrinkende darters zijn ook geen mannen meer ‘van deze tijd’ waarin alcoholisme en obesitas zo onder vuur liggen. Laat die eerst maar eens afvallen en spa rood hijsen bij het pijltjes gooien.’

Wij van OPZIJ denken dat we met Sylvia’s Stekel getuige zijn van de geboorte van een beweging die de komende jaren flink aan kracht gaat winnen: De Niet meer van deze tijd-beweging ;-). Veel moet op de schop, de onderwerpen liggen voor het oprapen en we stellen onze website graag open voor suggesties. Heeft u een idee? Mail naar info@opzij.nl en schrijf ‘Niet meer van deze tijd‘ in de onderwerpregel. We inventariseren uw ideeën en beloven – als de beweging inderdaad zo krachtig blijkt als-ie lijkt – dat we er wekelijks over zullen schrijven.

Witteman sluit af met een wel heel krachtige suggestie: die ‘zwart-witte racevlag met die  confronterende zwart-witte blokjes. Zo vrágen ze gewoon om rassenrellen.’