Met Dubbel D gratis toegang tot de Amsterdamse club NYX

Door Tessel ten Zweege

Club NYX is een club die zichzelf profileert als “open minded”. Daarom gaan mijn vriendinnen en ik hier vaak naartoe. Bij het feestje waar we 25 januari heengingen stond er iets raars op de Facebook pagina; Dubbel D is gratis entree. Dit is een deurbeleid waar wij bij Club NYX niet mee bekend zijn.

We wisten niet zo goed of het serieus was of niet maar vonden het, grapje of niet, heel vreemd en ongepast. Toen we bij de kassa stonden vroegen we aan de meisjes die daar werkten hoe dat deurbeleid precies in zijn werk ging. Ze vertelden ons dat er buiten bij de deur een man stond die naar onze borsten zou kijken als we gratis naar binnen wilden. Wij reageerden hier verontwaardigd op en toen zei ze: “Dat past bij het thema van het feestje, en dat is sexy.” Het thema van het feestje is “Sleazy”, dat is “Sletterig” in het Nederlands. Wij vinden het ongepast en hypocriet van een club die in haar policy heeft staan dat het een openminded club is voor iedereen ongeacht seksualiteit of geslacht, om te discrimineren op de grootte van iemands borsten, en bovendien de meisjes die deze cupmaat hebben ook nog eens sletterig te noemen. Hierna zijn we naar buiten gegaan en hebben we mensen ge├»nterviewd. Een meisje vertelde ons dat ze vaker onzeker was over haar borsten, dat ze zich minder vrouwelijk voelde door haar kleine borsten en dat regels zoals deze daar aan bijdragen. Wij, met feministisch collectief PISSWIFE, hebben Club NYX gemaild of ze alsjeblieft hun deurbeleid willen veranderen omdat we deze seksistisch en body-shaming vinden, maar ze hebben gereageerd dat ze dat niet gaan doen en dat we het niet zo serieus moeten nemen. Wij willen gewoon kunnen uitgaan zonder dat wij en onze borsten al geseksualiseerd en bespied worden voordat we ├╝berhaupt naar binnen zijn gegaan.

%d bloggers liken dit: