Oprah Winfrey: doet ze het of doet ze het niet?

Oprah in het Witte Huis. Na haar opzienbarende speech bij de uitreiking van de Golden Globe Awards tuimelen de reacties van voor- en tegenstanders over elkaar heen. Haar man Stedman en beste vriendin, Gayle zeggen dat ze ervoor gaat als het volk het wil. Dat kan nog wat worden: een verkiezingsstrijd met twee gepokte en gemazelde mediapersoonlijkheden – als Trump het einde van z’n eerste termijn haalt. Een spannend vooruitzicht: de eerste vrouwelijke, donkere president van de VS.

‘Hun tijd is voorbij. En ik hoop, ik hoop oprecht dat Recy Taylor overleed in de wetenschap dat haar waarheid, zoals de waarheid van zo veel andere vrouwen die in die jaren zijn mishandeld of nog steeds worden, nu onverbiddelijk naar buiten komt. Het was iets in het hart van Rosa Parks, bijna elf jaar nadat Recy Taylor bij haar was gekomen, waardoor zij besloot te blijven zitten in die bus in Montgomery. En dat iets drijft elke vrouw die durft te zeggen Me Too, en elke man die ervoor kiest te luisteren. 

Ik heb in mijn carrière, of dat nou op televisie was of in een fi lm, altijd geprobeerd iets te zeggen over hoe mannen en vrouwen zich werkelijk gedragen, om iets te zeggen over hoe wij schaamte ervaren, hoe we lief hebben en woedend zijn.’

In de nieuwe OPZIJ een uitgebreid interview met Oprah Winfrey. Via Blendle leest u het interview hier online.