Nu op Netflix, Amerikaanse feministische topadvocaat Gloria Allred: ‘Foute mannen leven in angst’.

Ze is 76 maar still going strong: de Amerikaanse Gloria Allred. Al tientallen jaren staat ze vrouwen bij in allerlei kwesties, foute mannen zijn dan nooit ver weg. Zo stond en staat ze vrouwen bij die Bill Cosby, Donald Trump en Roman Polanski beschuldigen van ongewenste intimiteiten en erger. Een door haar vaak gebruikt wapen is de persconferentie, op die manier probeert ze de publieke opinie al direct mee te krijgen zodat rechters niet makkelijk meer kunnen wegkijken. Ze pakt niet alleen individuen aan, ook instituties gaan eraan. De katholieke kerk was niet veilig, net zo min als de Boy Scouts of America.

In een interview in The Guardian waarschuwt ze de mannen die alle reden hebben om bang te zijn.

U kunt nu op Netflix een documentaire over haar werk en leven bekijken: Seeing Allred