Carin Gaemers: ‘Want de groep kwetsbare ouderen boven de 75 jaar bestaat in meerderheid uit vrouwen.’

De ene avond in het Johan de Witthuis in Den Haag, 24 uur later op een bankje in een verpleeghuis in Rotterdam. Van het ene uiterste in het andere. Voor een avondje tussen goud beschilderd houtwerk, behang van saffraankleurig brokaat en portretten van stadhouders en koningen ben ik altijd wel te porren. Niet voor niets heb ik van geschiedenis mijn vak gemaakt. Nog maar enkele maanden geleden werd hier gewerkt aan een regeerakkoord dat ronkt van het optimisme.

Niet ten onrechte. Historisch gezien leven we in een tijd van ongekende luxe en mogelijkheden. Aandoeningen die voorheen een doodvonnis betekenden zijn behandelbaar geworden. En wat doen we? We klagen dat het zoveel kost en de politiek roept dat dit de economische groei remt.

%d bloggers liken dit: