Home Nieuws Hadjar Benmiloud: Piemels in gezichten van jonge zangeressen zwaaien die zelfs zèlf...

Hadjar Benmiloud: Piemels in gezichten van jonge zangeressen zwaaien die zelfs zèlf hun excuses aanbieden bij Radio 538 is normaal

679
0
DELEN
hadjar benmiloud column

Mannelijke publieke excuses fascineren me; een nieuw fenomeen. Wat er na sorry komt is altijd het meest veelzeggend.

Het pardon van oud-minister Eurlings bijvoorbeeld voor het betimmeren van zijn vriendin kwam na bijna drie jaar nadenken plus schikking om vervolging te voorkomen. Toen de ontslagmachine op gang kwam zei hij sorry. Kevin Spacey had de origineelste excuses voor het misbruiken van een minderjarige: “sorry, ik ben stiekem homoseksueel.” De mannen bij de tweede grootste partij van ons land (volgens de peilingen) houden al helemaal niet van excuses, ook niet in het geval van de rassentheorie, het idee dat vrouwen biologisch ondergeschikt zijn of dat ze overmeesterd dienen te worden.

Het excuseren begint sowieso nu pas te wennen bij die mannen die we veel (te veel) zien en vooral horen. Giel Beelen vroeg superster Charli XCX op de radio of ze zichzelf al gevingerd had en bleef volhouden – ook achteraf op Twitter – dat dit leuk was terwijl zij boos was over het seksisme.