Home Nieuws Column Sofie van den Enk: ‘Zou mijn eventuele aangifte volgens Deneuve en...

Column Sofie van den Enk: ‘Zou mijn eventuele aangifte volgens Deneuve en consorten vallen onder de noemer heksenjacht?’

597
0
DELEN
Beeld Astrid Zuidema

Onlangs ontving ik een filmpje van een onbekend nummer waar ik erg van schrok. Het kwam binnen op mijn telefoon, waaruit ik dus moest concluderen dat de verzender mijn nummer had – en dat maakte het nog directer. Hij schreef dat dit zijn eerbetoon was aan mij. Als openingsbeeld was er een uitgeprinte foto van mij te zien, liggend op een tafeltje. Ik dacht dat het misschien een compilatie was van wat persbeelden van mij. Vrij gedachteloos, licht nieuwsgierig opende ik het clipje. Toen het beeld begon te bewegen, verscheen er boven mijn foto vrijwel direct een mannelijk geslachtsdeel, in erecte toestand.