Donald Trump wil niet minder maar juist méér wapens in scholen

Heel even leek het erop dat Donald Trump, na de shooting in Florida, een voorstander was van een strengere wapenwetgeving. Of, in elk geval, strengere checks vooraf. Op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland schoot een oud-leerling vorige week zeventien mensen dood.

Je zou er zomaar van in de war kunnen raken, de man die voortdurend zijn vinger aan de trekker heeft, althans internationaal, zou zomaar een beetje opschuiven richting de anti-vuurwapenlobby die op dit moment in de Verenigde Staten vooral aan vaart lijkt te winnen door scholieren en studenten. Die demonstreerden de afgelopen dagen massaal.

Gelukkig blijkt het allemaal reuze mee te vallen, Donald Trump is toch gewoon weer de man zoals we hem kennen. Leerlingen en leraren die de schietpartij overleefden waren op het Witte Huis. Samen met families die betrokken waren bij eerdere schietpartijen zoals in Columbine.

En daar liet the Donald zijn gedachten de vrije loop: leraren voorzien van vuurwapens, dat leek hem de beste oplossing. Hij weet zich gesteund door de ‘feiten’: zo’n schietpartij zou gemiddeld 3 minuten duren en het duurt al snel veel langer voordat de politie ter plekke is. De leraar is al en kan direct handelend optreden. Dat idee heeft Trump niet helemaal van zichzelf: wapenlobbygroep NRA had het plan jaren geleden al eens geopperd en is voorstander van het bewapenen van leraren en andere schoolmedewerkers. Waarschijnlijk kreeg Trump de lobbyisten op bezoek, hij had een spiekbriefje in zijn handen. Daarop vooral suggesties om zo empatisch mogelijk over te komen. Want dat is van huis uit niet Trump’s forte.

 

 

%d bloggers liken dit: