Een dode werkster? Die stop je toch in je vriezer….

Kort geleden overleed Joanna Demafelis, een Filipijnse die als werkster in Koeweit werkte. Hoewel, we weten het niet zeker, wanneer ze overleed. Ze werd kort geleden gevonden, In een vriezer, in een verlaten appartement. Filippino’s zijn een ondernemend volk, miljoenen werken er verspreid over de wereld, daar waar werk is. Jaarlijks sturen ze tientallen miljarden dollars naar huis, zo onderhouden ze hun familie. Met dat bedrag vormen ze eenderde van de waarde van de totale Filipijnse ‘export’. Filippino’s zijn veel gevraagd, vooral in landen waar zwaar en laagbetaald werk is. Ze zijn flexibel, spreken doorgaans Engels en passen zich makkelijk aan. Mishandeling van Filipijnse werksters komt in Koeweit veel voor, de daders worden zelden gestraft, ook al omdat er nauwelijks naar wordt gezocht.

%d bloggers liken dit: