Monica Lewinsky, twintig jaar later

In Vanity Fair beschrijft Monica Lewinsky hoe ze op Kerstavond vorig jaar, met haar familie in een restaurant in New York dinerend, de hand schudde van Kenneth Starr.

MONICA LEWINSKY: EMERGING FROM “THE HOUSE OF GASLIGHT” IN THE AGE OF #METOO

Laten we beginnen met wat zaken uit te leggen, voor de wat jongere lezers. Monica Lewinsky was 20 jaar geleden de stagiaire die het meer dan aanlegde met president Bill Clinton. Het leidde bijna tot zijn aftreden. Kenneth Starr was de bloedhonderige openbaar aanklager die probeerde Clinton op de knieën te krijgen omdat hij onder ede zou hebben gelogen over wat zich voordeed. Clinton introduceerde een heel nieuw genre van seksualiteit, wie geïnteresseerd is in alle dirty details kan ze Googlen maar het onderstaande filmpje spreekt boekdelen.

Monica Lewinsky had waarschijnlijk gehoopt Starr nooit meer te zien maar dat heb je niet in de hand als je in een openbare gelegenheid bent. Ze noemt hem ‘the Man in the Hat‘. Zich van geen kwaad bewust stond Starr op van zijn tafeltje, liep op Lewinsky af, schudde haar de hand en ze was te verbouwereerd om die brutaliteit op dat moment uit de weg te gaan. Citaat:

I found myself shaking his hand even as I struggled to decipher the warmth he evinced. After all, in 1998, this was the independent prosecutor who had investigated me, a former White House intern; the man whose staff, accompanied by a group of F.B.I. agents (Starr himself was not there), had hustled me into a hotel room near the Pentagon and informed me that unless I cooperated with them I could face 27 years in prison. This was the man who had turned my 24-year-old life into a living hell in his effort to investigate and prosecute President Bill Clinton on charges that would eventually include obstruction of justice and lying under oath—lying about having maintained a long-term extramarital relationship with me. 

Het is een prachtig artikel, leest u het vooral zelf.

En hieronder Monica’s TedTalk (2015) over vernedering.

 

%d bloggers liken dit: