Hope Hicks verlaat Donald Trump. Dit is ze, dit vond ze ervan…

“President Trump heeft een magnetische persoonlijkheid en straalt positieve energie uit die aanstekelijk werkt op zijn omgeving. Hij heeft een ongeëvenaard vermogen om met mensen te communiceren, of hij nou spreekt in een kamer met drie mensen of in een arena met dertigduizend mensen. Hij heeft gedurende zijn hele leven goede relaties opgebouwd en behandelt iedereen met respect. Hij is briljant, heeft een goed gevoel voor humor en een geweldig vermogen om mensen een speciaal gevoel te geven, hen te inspireren er meer uit te halen dan voor mogelijk werd gehouden.” (Washington Post)

De 28-jarige Hicks was het jongste communicatiehoofd dat het Witte Huis ooit heeft gekend. Ze leerde de familie Trump kennen in 2012, toen ze namens communicatiebureau Hiltzik Strategies betrokken was bij de kledinglijn van Ivanka Trump. Vervolgens werd ze door de presidentsdochter gevraagd om zich aan te sluiten bij The Trump Organization. In de zomer van 2015 werd Hicks een van de eerste medewerkers die Trump bij zijn campagne betrok. Volgens Michael Wolff, auteur van het schandaalboek Fire and Fury, wordt ze door collega’s gezien als ‘ware dochter’ van Trump. “De primaire functie van Hicks is het ego van Trump strelen, hem geruststellen, hem beschermen, bufferen en kalmeren,” aldus Wolff in een column voor The Hollywood Reporter.

Naam: Hope Hicks

Geboren: 21 oktober 1988

Functie: Hoofd Communicatie (tot en met 28 februari 2018)
Verdiende: $179.700,-
Studeerde: Engelse taal aan de Southern Methodist University in Dallas, Texas.
Eerste baan: als model voor Ralph Lauren en covermodel voor het blad It-Girl