Iedereen mag iets van Feijenoord, de Kuip en Feijenoord City vinden. Zolang je maar geen vrouw bent.

Het AD besteedt aandacht aan de beweging Stadionopzuid.nl, die publiceerde een manifest. Sinds bekend werd dat de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs de financiering van het nieuwe Feijenoord-stadion – en wat daar allemaal bij wordt gebouwd onder de naam Feijenoord City – rond maakt, weert de oppositie zich flink. Want ja, als de financiering rond is, dan is eigenlijk alles rond. In het AD-stuk is in belangrijke mate het woord aan Marijke Mulder (37), ondernemer in Den Haag. Ze studeerde Lucht – en Ruimtevaarttechniek aan de TU in Delft, was door Siemens bij het (mislukte) BAM-plan gehaald en heeft géén seizoenkaart van Feyenoord maar is wél supporter.

Mulder weet het nodige van de materie van ambitieuze bouwplannen die eerder als regel dan als uitzondering desastreus uitpakken. Citaat: ,,Aan dit plan kleven gewoon heel veel risico’s. Jammer is dat ze ons meteen in de sentimentele hoek wegdrukken, of ze zeggen dat het om een groep voetbalhooligans gaat. Maar dat is absoluut niet het geval. We vinden alleen dat het beter moet.’’

Marijke Mulder is behalve deskundig ook vrouw. En dat heeft ze geweten. een stroom aan seksistisch Twitter-verkeer was – en is – haar deel. Lees en huiver, hier. Het gaat maar door.