Column Sheila Sitalsing: Middelvinger

Silvio Berlusconi (Italië) was ook een lul. Met zijn seksfeesten, zijn minderjarige modellen, zijn kwalificaties van Angela ‘onneukbare kont’ Merkel.

Recep Tayyip Erdogan (Turkije) heeft niks tegen vrouwen, mits ze kinderen baren, want een kinderloze vrouw is een halve vrouw, en een vrouw die een succesvolle carrière verkiest boven het moederschap is incompleet.

Rodrigo Duterte (de Filippijnen), die van het onbekommerd laten neerknallen van vermoedelijke drugsverslaafden, becommentarieerde de groepsverkrachting van en moord op een Australische missiezuster aldus: “Maar ze was zo mooi, de burgemeester had als eerste moeten mogen. Zonde.”

[blendlebutton]

Koning Salman bin Abdulaziz Al Saud (Saoedi Arabië) mocht onlangs weliswaar even de getapte jongen uithangen omdat hij al zijn goedertierenheid heeft besloten dat Saudische vrouwen tegenwoordig mogen autorijden, ze mogen nog altijd een stuk of zeventien tamelijk cruciale dingen niet, waaronder trouwen, scheiden, reizen of gaan werken zonder toestemming van hun vader, man of broer.

In Iran, Egypte, Jordanië, India, Indonesië, Maleisië et cetera is het ook geen feest op het gebied van mannen (en een enkele vrouw) op sleutelposities die niet overdreven veel moeite doen om een resoluut en overtuigend einde te maken aan vrouwenonderdrukking en andere ernstige vormen van seksisme.

O, en vlak Vladimir “Ik ben geen vrouw, dus ik heb geen mindere dagen” Poetin niet uit.

Eigenlijk deed Donald Trump dus heel normaal en gewoon, om met onze eigen premier te spreken, toen hij vrouwen “honden” en “vette varkens” noemde, “bloedend uit al hun gaten” en voornamelijk goed om tussen het kruis te grijpen. Dat hij zijn dochter een lekker ding noemde en over van zijn vele vrouwen ooit zei dat hij het zonde vond er sieraden in te investeren. Dat hij vrouwelijke kandidaten voor zijn televisieshow pirouettes liet draaien en ze beoordeelde op hun neukbaarheid.

Dat moest haast wel rampzalig uitpakken voor de positie van ‘de vrouw’, was alom de vrees. Want van kleedkamerpraat komt rottig beleid.

Ze zeggen dat het eigenlijk best meevalt, want alles is veel voor wie niet veel verwacht.

Ja, zijn aanvallen op Planned Parenthood, ’s lands grootste kliniek voor geboorteregulering zijn niet aflatend.

Ja, hij benoemde de ene na de andere anti-abortuszeloot op machtige posities.

Ja, hij ontmantelde internationale geboortebeperkingsprogramma’s in ontwikkelingslanden die mede van Amerikaanse steun afhankelijk zijn.

Tegelijk bleef de gevreesde frontale oorlog tegen abortusrechten tot dusverre uit. En in het gat dat hij liet vallen in ontwikkelingslanden sprong onze eigen nationale heldin Liliane Ploumen. Ze bracht met SheDecides een prachtprogramma tot bloei, dat een fiere middelvinger is naar alle seksisten van de wereld.

We kunnen het prima af zonder hem.

[/blendlebutton]