Home Nieuws Maryanne, de grote zus van Donald Trump

Maryanne, de grote zus van Donald Trump

666
0
DELEN

DOOR Nico Hofstra

Maryanne Barry (80), de grote zus van Donald, begon haar carrière in 1974 als advocaat in het district New Jersey en werd in 1983 door Ronald Reagan aangesteld als rechter in hetzelfde district. Vervolgens werd ze in 1999 door Bill Clinton benoemd tot rechter van het Hof van Beroep van de Verenigde Staten.
Barry werd geboren in 1937 in New York als oudste dochter van Mary Anne MacLeod en Fred Trump. Later werden haar broers Donald en Fred Jr. en haar zuster Elizabeth geboren. Een beschrijving van zijn zusters geeft Donald Trump in zijn bestseller The Art of the Deal uit 1987: “Mijn zuster Maryanne is de eerstgeborene en toen zij afstudeerde aan Mount Holyoke College, volgde ze in mijn moeders voetsporen door eerst te trouwen, thuis te blijven en haar zoon op te voeden. Maar ze erfde ook een hoop van mijn vaders gedrevenheid en ambitie, en in de tienerjaren van haar zoon David ging ze terug naar school om rechten te studeren. Ze studeerde cum laude af, begon haar eigen bedrijf, werkte vijf jaar als officier van justitie en werd vier jaar geleden rechter. Mijn jongere zuster Elizabeth is lief en slim maar minder ambitieus en werkt als bankier in Manhattan.”
Barry staat bekend om haar zwijgzaamheid en teruggetrokken houding tegenover de pers. Wat we van haar weten, weten we van collega’s uit zeer korte interviewtjes of het kleine aantal gehouden toespraken, waaronder een zeer persoonlijk betoog voor studenten van de Fairfield University in 2011. Het langste videofragment van haar bekend is een ruim vijftig minuten-durende masterclass rechten uit 1992. Op de beelden is ze welbespraakt en netjes gekleed in een blauw mantelpak. Dit staat in schril contrast met het beeld van haar broer, bekend als oranje-getinte flapuit met een veel te grote stropdas en kleine handen. Na zijn inauguratie heeft ze duidelijk laten weten geen uitspraken te willen doen over haar familie.