Home Nieuws Interview Ruby Wax: “Hij vertelde me dat hij president van Amerika wilde...

Interview Ruby Wax: “Hij vertelde me dat hij president van Amerika wilde worden. Ik nam het niet serieus, waarom zou ik?”

2375
0
DELEN

In 2000 interviewde ze Donald Trump voor haar show Ruby’s American Pie. Bijna iedereen heeft het gezien en weet wat er gebeurde. Hij gooide haar het vliegtuig uit. Nadat hij eerst orders had gegeven om het vliegtuig te laten landen gelukkig, maar niettemin beschouwt ze het als een van de meest vreselijke momenten in haar carrière. In 2013 behaalde ze een master’s degree aan de Universiteit van Oxford in Mindfulness en zojuist is haar nieuwe boek uitgekomen: De mens, een handleiding. Een boek over hoe onze hersenen werken en hoe we er zelf invloed op uit kunnen oefenen. Marian Mudder sprak haar in London en vroeg haar hoe ze vanuit het standpunt van een neurowetenschapper op het incident terug kijkt.

DOOR Marian Mudder

“Hij vertelde me dat hij president van Amerika wilde worden. Ik nam het niet serieus, waarom zou ik? Ik deed er lacherig over en maakte een grapje. Hij werd pissig en gaf orders om onmiddellijk te landen. Zijn hele houding maakte hij me doodsbang. Stond ik daar met mijn crew in Arkansas. Later draaide hij weer bij en bood hij me een lift aan in zijn limousine. De camera mocht niet mee. We zaten samen in zijn auto en als de microfoon aan had gestaan zou hij nu niet in het Witte Huis zitten. Alle charme die hij tentoonspreidde zolang de camera draaide was verdwenen. Vooral zijn houding ten opzichte van vrouwen was ‘interessant’, laten we het daar op houden. Hij probeerde me te intimideren door hele grove grappen te maken. Dan moet je net bij mij zijn, ik kan grover zijn dan een zeeman op de grote vaart.