Eens iets heel anders: moeder slechtvalk met twee kinderen op het dak van ABN Amro. Live, via de webcam

Wie de film De Wilde Stad zag weet waarover we het hebben. In 2016 ontstond er even paniek omdat mensen dachten een sluipschutter te zien op het hoofdkantoor van ABN Amro langs de Zuid-as in Amsterdam.

In werkelijkheid was het een cameraman die beelden schoot van het nest van de slechtvalken en hun kinderen.

Inmiddels is het weer zover: twee kuikens bevinden zich in de nestkast die sinds jaar en dag op het dak van de bank is geplaatst en elk jaar weer wordt bevolkt door een paar slechtvalken. Het is een prachtig contrast: via de webcam zie je de kuikens, het kan zijn dat moeder aan het foerageren is maar anders is ze bij haar kinderen. Maar tegelijk zie je het drukke verkeer lang de Zuid-as, de kantoorgebouwen en andere delen van Amsterdam. Klik op deze link en u volgt moeder en kinderen live.