TheNextWomen100

Vrouwelijke ondernemers opgelet! Over twee weken, op maandag 28 mei, vindt de zevende editie van TheNextWomen100 plaats. Tijdens dit evenement wordt de jaarlijkse top 100 van meest succesvolle en invloedrijke zakenvrouwen bekendgemaakt.

Het aantal ondernemingen stijgt. Toch blijven vrouwen ondervertegenwoordigd: slechts 8% van alle snelgroeiende ondernemers en slechts 4% van alle investeerders is vrouw. Daarom begon Simone Brummelhuis TheNextWomen, waarmee ze succesvolle vrouwen belicht en ondernemende vrouwen helpt hun netwerk te vergroten. ‘Op een gegeven moment gaven beginnende vrouwelijke ondernemers aan dat ze graag met gevorderde vrouwelijke ondernemers wilden praten,’ vertelt Brummelhuis, ‘vrouwen die al door de startende fase van hun onderneming heen waren.’

‘We hebben de top 100 opgericht als communitylijst voor de volgende generatie, om te adviseren en investeren,’ vertelt Brummelhuis. Nu is er echter een nieuwe beweging gaande. ‘Wat we hebben gemerkt is dat de lijst op zichzelf een uitdaging is geworden voor ondernemers: beginnende ondernemers willen aan de criteria voldoen en op de lijst komen en vrouwen die al op de lijst staan willen volgend jaar hoger eindigen.’ Het is nog even spannend voor de ondernemers die hard hebben gewerkt voor een plekje in de top 100. Over twee weken, op maandag 28 mei, wordt de top 100 bekendgemaakt tijdens TheNextWomen Summit, een avondvullend programma met diner. De lijst heeft zes categorieën: platinum, gold, silver, bronze, serial en investor. Voor de eerste vier categorieën geldt: hoe hoger de omzet van de ondernemer, hoe hoger de plaats in de ranking. In de categorie platinum, met een omzet van meer dan 50 miljoen euro, stonden vorig jaar zakenvrouwen als Aletta Bax van horlogemerk Frederique Constant, Colette Cloosterman-van Eerd van Jumbo Supermarkten en Corinne Vigreux van TomTom. In de serial en investor categorieën staan ondernemers die op een andere manier grote invloed hebben, die bijvoorbeeld hun eigen bedrijf of bedrijven hebben verkocht en investeren in andere bedrijven.

Naast de TheNextWomen100 wordt ook de TheNextWomen to Watch bekendgemaakt. Op deze lijst staan talentvolle vrouwen die nog niet helemaal klaar zijn voor de top 100, maar wel hard op weg zijn. Bovendien draait 28 mei niet alleen om de bekendmaking van succesvolle en talentvolle vrouwen. Naast het vieren van de successen van deze vrouwen, is het ook een goed moment voor ondernemers om advies te krijgen van andere vrouwen en contacten te leggen. Kaartjes kun je hier kopen.

%d bloggers liken dit: