Home Nieuws De stoere moeders van Sint Maarten

De stoere moeders van Sint Maarten

84
0
DELEN

Ruim een half jaar nadat Irma over Sint Maarten raasde, is van grootscheepse wederopbouw nog geen sprake. Vooral de moeders van het eiland hebben het zwaar – maar het zijn ook de moeders die anderen proberen te helpen. “Ik weet wat het is als je elke dag moet knokken om de eindjes aan elkaar te knopen.”

DOOR Renate van der Zee

“Ik doe dit vanuit mijn hart. Mensen helpen is mijn passie,” zegt Jenny Peterson (54) terwijl ze naar Dutch Quarter rijdt. Dutch Quarter is een van de armste wijken van Sint Maarten en Irma heeft de bewoners hard geraakt. Hun huizen waren niet bestand tegen het orkaangeweld en ze hebben geen geld om alle rommel die achterbleef te laten ruimen, laat staan om hun huizen weer op te bouwen. Ruim een half jaar nadat de orkaan over het eiland raasde, staat hun leven nog steeds stil.
Jenny Peterson, zelf een alleenstaande moeder met een laag inkomen, brengt hen kleren en levensmiddelen die ze ophaalt bij mensen die het kunnen missen. Dat doet ze ’s avonds en in het weekeinde, want overdag werkt ze als koerier. “Ik heb het zelf ook niet breed,” zegt ze. “Ik weet wat het is als je elke dag moet knokken om de eindjes aan elkaar te knopen.”