Eerste editie Feminer: studentes in gesprek met ‘topvrouwen’

Door Melissa Casu

Afgelopen dinsdag vond het eerste ‘Feminer’ plaats. Tijdens dit driegangendiner gingen studentes het gesprek aan met ‘vrouwen aan de top’. De organisator van het evenement, stichting Feminer, wil zich zo op vernieuwende wijze inzetten voor vrouwenemancipatie.

De organisatie opende de avond dan ook met de veelzeggende woorden: “We willen de brug slaan, het verschil maken, onze medestudentes aansporen de top te bereiken.” Vervolgens spraken vijftig studenten per gang in een kleine groep met een van de tien aanwezige topvrouwen, waaronder Joyce van der Est, Marry de Gaay Fortman en Xandra Schutte. De gangen werden afgewisseld door presentaties van de topvrouwen. Zo gaf hoogleraar Belle Derks een lezing over de sociaalpsychologische oorzaken van genderongelijkheid en ook Hafida Abahai, CEO van Weber Shandwick, deelde waardevolle lessen met de studenten.

Stichting Feminer is een initiatief van vier dames die zelf student zijn: Floor Doppen, Lynn van der Noord, Eloe Boele van Hensbroek en Myra Bledoeg. Een gesprek over hun toekomstdromen leverde vragen op als: hoe ziet de weg naar die toekomstdromen eruit? en: hoe hebben andere vrouwen dat gedaan? Deze en andere vragen inspireerden tot de oprichting van hun stichting en de originele benadering om het de topvrouwen zelf te vragen. De dames geloven namelijk dat juist studentes het verschil kunnen maken; zij staan aan het begin van hun carrière en hebben daarom de kansen en ambities die nodig zijn om de ongelijkheid tussen man en vrouw recht te trekken. Feminer wil de kansen van deze jonge vrouwen dan ook bevorderen door ze in contact te brengen met vrouwen die hun gedroomde carrière al gemaakt hebben. De stichting hoopt de studentes zo niet alleen te informeren, maar vooral ook te inspireren en activeren tot het verwerkelijken van hun ambities en mogelijkheden.

De stichting laat weten dat er meer evenementen in de planning staan. Nieuwsgierig geworden? Houd dan de website en social media van Feminer in de gaten voor toekomstige evenementen.

%d bloggers liken dit: