Leiden geeft goed voorbeeld: vijf wethouders waarvan vier vrouw

Leiden heeft sinds vorige week een nieuw college. D66, GroenLinks en PvdA vormden een nieuw college dat in de periode 2018-2022 de dienst uitmaakt. ‘Een groene, sociale en ondernemende stad’, dat is doel en thema. Veel daarvan is in de afgelopen jaren al bereikt, inzet en trend worden voortgezet. Sinds april vorig jaar is OPZIJ in Leiden gevestigd, we hadden niet durven hopen dat onze invloed zo snel zichtbaar zou zijn (grapje) maar met vier vrouwelijke wethouders (van de vijf) zou je het bijna gaan denken. De nieuwe ploeg bestaat uit D66’er Paul Dirkse (Onderwijs, Jeugd en Financiën), Yvonne van Delft (GroenLinks)doet Werk, Economie en Cultuur. PvdA-wethouder Marleen Damen gaat naar Gezondheid en Welzijn, Fleur Spijker van D66 is er voor Duurzame verstedelijking en Martine Leewis van GroenLinks voor Duurzaamheid en mobiliteit.

Lees hier meer.