Best ingewikkeld: de alimentatie die Britney Spears betaalt. Te weinig?

Het zijn wereldwijd nog de uitzonderingen maar het komt voor: vrouwen die hun ex alimentatie betalen. Britney Spears is er zo een. Ooit was ze samen met Kevin Federline, vader van hun twee kinderen, die wonen bij hem, hij heeft de voogdij over Preston (12) en Jayden (11). De alimentatie die Britney betaalt –  nu zo’n $ 20.000,- per maand – is voor Kevin én de kinderen. Je zou zeggen: goed te doen, kun je riant van leven. Maar Spears verdient naar verluid zo’n $ 34 miljoen per jaar dus van enige inkomenskloof tussen Kevin, de kinderen en Britney is wel sprake, to put it mildly.

En dat is precies het argument dat Federline gebruikt, hij probeerde de kwestie minnelijk te schikken maar stapt nu naar de rechter. Zijn stelling: de kinderen leven in twee totaal verschillende werelden. Of dat – zolang ze bij hem leven – anders wordt met méér geld is de vraag. Want zelf is hij muzikant, DJ, met een aanmerkelijk beperkter status en inkomen dan Britney. Dat is zijn wereld en die van de kinderen. En dat blijft zo.

Overigens wil hij – disclaimer: alles is relatief – ook weer niet het onderste uit de kan, hij wil een verdriedubbeling van die $ 20.000,- per maand en dat zou Britney – die het inmiddels houdt met een 23-jarige sportinstructeur – nauwelijks voelen.

Hoe dit ook afloopt, er zijn tenminste twee vragen.

  • Is het wel in het belang van de kinderen om de verschillen tussen Kevin’s en Britney’s wereld te verkleinen? Hoewel niet bepaald marginaal lijken die $20.000,- per maand eerder een kans te bieden op een betrekkelijk normaal leven dan een veel hoger bedrag. Ze groeien dan nog altijd niet op als Joe Sixpack of Joe Average.
  • De Amerikaanse media zitten overwegend in Britney’s kamp, ze vinden Kevin een uitvreter. Zou dat ook zo zijn als de rollen waren omgekeerd?
%d bloggers liken dit: