Kan Mark Rutte even naar Spanje kijken: kabinet met 11 vrouwen en 7 mannen!

Tien vrouwen telt het kabinet Rutte III. En 14 mannen. Rutte III telt maar liefst 15 ministers, zes zijn vrouw. Rutte ‘ging voor kwaliteit’, dan weet je het wel. Die vind je bij vrouwen nu eenmaal minder. ‘In Nederland’ moeten we daar kennelijk aan toevoegen.

Gisteren werden de namen en gezichten van het nieuwe Spaanse kabinet bekend. 18 personen waaronder 17 ministers, tien zijn vrouw. Die vrouwen kregen ook niet bepaald de pretportefeuilles, Spanjes toekomst komt zo goed als geheel in vrouwelijke handen.

Wat hebben Spaanse vrouwen dat Nederlandse vrouwen niet hebben? Helemaal niks natuurlijk. Ze hadden daar een formateur en hebben nu een premier met een totaal andere mindset dan ene Mark Rutte die het lot van ons land liever in handen legt van zijn vertrouwde old boys network en dat van zijn (mannelijke) coalitiegenoten.

%d bloggers liken dit: