TEDxAmsterdamWomen: vierde Startup Award

“We willen het ondernemerschap in Nederland stimuleren en vooral vrouwen een kans bieden om van hun dromen en ideeën succesvolle ondernemingen te maken,” aldus Marian Spier, oprichter van TEDxAmsterdamWomen. Dit jaar vindt de vierde Startup Award plaats, speciaal voor beginnende vrouwelijke ondernemers.

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijd. De eerste ronde vindt plaats op 3 september 2018. De Startup Award is op zoek naar vrouwen die zijn gevestigd in Nederland, de eerste stappen om hun idee te verwezenlijken al hebben gezet en op zoek zijn naar een platform om hun onderneming een boost te geven. Ondernemende vrouwen die minimaal een jaar bezig zijn om hun idee in de praktijk te brengen kunnen zich aanmelden tot woensdag 25 juli 2018 via TEDxAmsterdamWomen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de criteria.

Winnaar

De winnaar van de Startup Award wordt een jaar lang begeleid door professionals en krijgt de kans om zichzelf op de kaart te zetten bij investeerders. Ze krijgt financiële coaching van ABN AMRO, zakelijke coaching van Deloitte, coaching van Senior TEDx coach Barbara Rogoski en een zakentrip naar Hong Kong.

Vorig jaar won Lotte Leufkens de wedstrijd met de CloudCuddle, een mobiele bedtent voor meervoudig beperkte kinderen. “Ik had van tevoren niet kunnen bedenken wat de Startup Award voor de voortgang van mijn bedrijf zou betekenen,” aldus Leufkens. “Naast dat ik ontzettend trots ben dat ik door een deskundige jury als winnaar ben benoemd, is niet alleen mijn onderneming gegroeid, maar ook ikzelf als ondernemer. Ik heb er nog elke dag profijt van.”

Rondes en finale

Dit jaar is de eerste ronde van de wedstrijd op 3 september 2018. Dan krijgen 25 vrouwen de kans om hun startup te pitchen tegenover een jury van deskundigen, investeerders, pers en adviseurs. De zeskoppige jury bestaat uit partners, bij de Circl ABN AMRO. Gedurende de dag zijn er diverse workshops voor het publiek van onder meer ABN AMRO, Deloitte, Facebook, Clifford Chance en Amsterdam Capital Week. Aan het einde van de dag kiest de jury 10 finalisten. De jury selecteert daarnaast nog twee kandidaten waarop het publiek kan stemmen voor de 11de finaleplek.

Op 24 september is de halve finale bij The Edge Deloitte. Op 6 december wordt de winnaar definitief bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse TEDxAmsterdamWomen conferentie.

%d bloggers liken dit: