99 geniale vrouwen in zomernummer See All This

Met 99 geniale vrouwen in de kunst, het speciale zomernummer van See All This, viert het blad de stem van vrouwen. Een opmaat naar het 100-jarig vrouwenkies-recht in 2019. 

Een van die geniale vrouwen is Elsa von Freytag-Loringhoven. Zij en niet Marcel Duchamp is de bedenker van Fountain (1917) – het iconische urinoir dat in 2004 werd uitgeroepen tot het meest invloedrijke moderne kunstwerk ooit. Hoog tijd om de kunstgeschiedenis te herschrijven en de oermoeder van de moderne kunst de plek te geven die ze verdient. Maar ook:

  • Fountain (1917). In de jaren 80 is het auteurschap van Duchamp al in twijfel getrokken, toen kwam de bewijsvoering niet rond, er was bovendien reden genoeg om het in de doofpot te stoppen. See All This zet het onomstotelijke bewijsmateriaal op een rij.
  • zeven unieke curatoren, waaronder Marlene Dumas, Jasper Krabbé en Hedwig Fijen over hun persoonlijke heldinnen. Van Cleopatra tot Marina Abramović, en van Hilma af Klint tot Miuccia Prada.
  • facts & figures: hoe is de vrouwelijke kunstenaar vertegenwoordigd op de academie, in de galerie, in het museum en in de literatuur?
  • internationaal gerenommeerd architect Francine Houben over haar interview met Lily van der Stokker over haar provocatieve muurschilderingen in Stedelijk Museum Amsterdam dit najaar.

Meer informatie vindt u hier.