Ze bestaan echt: jonge, goed opgeleide Amerikaanse vrouwen, pro-Donald Trump

Ze kwamen uit 48 staten. Leeftijd tussen de 17 en 24 jaar. Vrouwen, goede opleidingen volgend of al klaar. Dallas, daar vond Turning Point USA plaats, bood ze een kans om – een soort van – uit de kast te komen. Wat hen verbond was Donald Trump. En nu eens niet een gezamenlijke afkeer, ze zijn vóór en wilden daar blijk van geven. Een tegengeluid. Een van de deelnemers aan de bijeenkomst, Laci Williams (20), begon al een conservatief tijdschrift. Ze voelt zich buitengesloten in de al maar uitdijende discussies – in de VS en wereldwijd – over Donald Trump, je moet wel tégen zijn en dat bevalt haar niet.

In Dallas waren ongeveer 1.000 vrouwen aanwezig die workshops met ‘inspirerende’ namen als ‘How Political Correctness Is Making Everyone Stupid‘ en ‘In the Age of Resist: Be Revolutionary‘ konden volgen.

Naast de kennelijk liefde voor the Donald is er nog iets dat verbindt: de afkeer voor Hillary Clinton. Het ‘lock her up‘ werd volop geroepen, vooral ook toen Kellyanne Conway, Donald Trumps sidekick, het woord nam. Ze had – als je het erin wilt horen – bepaald een speciale opvatting over Hillary’s nederlaag: ‘We kept open the job of first female president of the United States, so maybe she’s in this room.’

Turning Point USA heeft ook bijzondere denkbeelden over #metoo zoals blijkt uit de tweet boven dit artikel. Die werd verstuurd door Candace Owens, ze is verantwoordelijk voor de communicatie van de club. En ze werd al beroemd door het ‘bekeren’ van Kanye West die recent transformeerde van een liberale – wat in de VS betekent: linkse – activist in een trouwe aanhanger van Donald Trump. Ze stelt: ‘the entire premise of #metoo is that women are stupid, weak, & inconsequential. In het najaar zijn er tussentijdse verkiezingen in de VS en met dit soort bijeenkomsten wordt geprobeerd het draagvlak voor Trump te vergroten of de schade te beperken.

Het is triest maar waar: we kunnen er maar beter goed van op de hoogte zijn. Want wie had ooit gedacht dat Donald Trump president kon worden? We hadden hier maar weinig idee van wat er óók leefde in de VS. Dit dus.