Glennis Grace: die durft!

Dan won je al op je 15e je eerste prijs als zangeres: de Sound Mix Show. Daarna laat je keer op keer zien dat je een enorm talent bent, helaas geboren in een klein landje. Je hebt een prachtige stem met een enorm bereik én je kunt emoties overbrengen.

Zou Glennis Grace in de Verenigde Staten zijn geboren, dan zou er én sprake zijn van veel meer concurrentie én veel meer potentieel. Je zou, bij wijze van spreken, niet zijn overgeleverd aan de markt voor bruiloften, partijen en bedrijfsfeesten. Met af en toe – maar dan in een groep met andere naar Nederlandse maatstaven goede zangeressen – een uitstapje naar een voor Nederland groter podium.

Glennis Grace is inmiddels 39 jaar en we moeten aannemen dat ze het ‘zat’ was, ze wilde het weten. Nederland is heel leuk maar ook heel klein. Als ze het niet zou proberen zou ze het nooit weten en dus schreef ze zich in voor America’s got talent, de moeder van alle talentenshows met in de jury de min of meer uitvinder van het genre: Simon Cowell.

Als je zoiets doet dan durf je. Want één ding weet je zeker: als het niet lukt maken ze in Nederland gehakt van je. Wie denk je wel niet wie je bent?

Intussen weten we hoe het liep, het werd het gedroomde optreden. Het publiek op de banken, staande ovaties, ook van de jury.

Jurylid Howie Mandel: ‘De enige reden waarom jij nog geen ster bent is omdat we je nog nooit gezien of gehoord hebben. Wij hebben veel geluk dat we jou vanavond op het podium zagen exploderen. Je maakt jezelf niet alleen trots, maar ook je zoon.’