Renate Dorrestein met laatste boek Dagelijks werk genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs

In april verscheen bij Uitgeverij Podium Dagelijks werk, de literaire autobiografie van Renate Dorrestein. Dorrestein schreef niet alleen tientallen boeken, zij schreef bovendien talloze artikelen en gaf vele lezingen. In Dagelijks werk toont ze de lezer de praktijk van haar schrijversleven. Met een fonkelend mozaïek van opzienbarende teksten blikt ze terug op vijfenveertig jaar schrijven: over de lezer als bondgenoot, fatsoen, bewuste kinderloosheid, ouder worden en de veranderende wereld.

Het boek werd na verschijning lovend ontvangen in onder meer de Volkskrant, NRC (★★★★), Trouw, Algemeen Dagblad, De Telegraaf  (★★★★) en Het Parool. Journalist Onno Blom noemde het boek in Nieuwsweekend (NPO Radio 1) ‘een ongelooflijk krachtig saluut aan haar lezers’. Het werd in korte tijd diverse keren herdrukt.

Begin mei overleed Renate Dorrestein op 64-jarige leeftijd. Ze leed al enige tijd aan slokdarmkanker. Op 3 juli wordt bekendgemaakt of Renate Dorrestein (postuum) de Opzij Literatuurprijs wint. Samen met negen andere schrijfsters, waaronder Griet op de Beeck, Laura van der Haar en Marieke Lucas Rijneveld werd ze dit jaar voor de prijs genomineerd.

Wilt u Dagelijks werk kopen? Klik hier. Meer informatie over de schrijfster en haar werk is hier te vinden.