Nieuwe trend in de VS: overdag een flexwerkplek voor zelfstandig ondernemers, ’s avonds een restaurant

Je ziet het in toenemende mate in New York en San Francisco: steeds meer horecabedrijven die hun restaurant beschikbaar stellen als kantoorruimte voor flexwerkers. Ze blijven dan gesloten voor de lunch die te vaak onderbezet is.

De flexwerkplekken zijn doorgaans van 8:30 uur tot 17:00 uur beschikbaar, beschikken over prima wifi en voldoende stopcontacten. En ze zijn er al vanaf 99 dollar per maand. Het bedrijf Spacious dat dit alles voor de restauranthouders organiseert krijgt de sleutels en opent de zaak in de ochtend en beschikt inmiddels over 25 locaties in New York en San Francisco. En uiteraard is er water, koffie en thee.

Restaurants verhuren overdag hun restaurant aan Spacious en krijgen een deel van het abonneegeld. Eind van de middag, zo rond 16:00 uur, arriveren ook de medewerkers van het restaurant voor de voorbereidingen voor de avond, als de flexwerkers plaats maken voor de gasten.

Het is een mooie ontwikkeling die veel restauranthouders in staat stelt hun vaste kosten – zoals de huur – tenminste gedeeltelijk te dekken zonder dat er één gast gegeten heeft.

Het wachten is nu tot het moment dat deze nieuwe trend naar ons land overwaait. Dat kan nooit lang duren.

%d bloggers liken dit: