Nu echt: eten uit de muur, lekker en niet duur. (En gezond!)

Anouk Snelders vroeg het zich tijdens haar studie in de Verenigde Staten af. Waarom waren daar geen zaken zoals FEBO waar je ‘uit de muur’ je maaltijd kunt trekken? En, als ze er toch zouden komen, waarom dan niet direct in een gezonde variant? (Overigens – zie de afbeelding – ze waren er vroeger wel, in elk geval in New York.)

Inmiddels is ze bijna zover, in Amsterdam. Ze opent binnenkort de HEALTH FOOD WALL: fast, easy and affordable. Deze ‘automatiek’ maakt deel uit van haar al bestaande lunchroom.

‘De muur wordt nu speciaal voor ons gebouwd. Er zal plaats zijn voor zes verschillende maaltijden: twee salades en vier grote maaltijden. Ik heb ze allemaal zelf ontwikkeld en getest op vrienden en familie. Biologisch en vers eten is gewoon duurder. Maar voor zeven tot negen euro heb je bij ons een complete maaltijd. En onder gezond eten valt voor mij ook milieu en dierenwelzijn. Alle maaltijden zijn vegetarisch, de meeste zelfs veganistisch en er zijn ook glutenvrije opties’.

In tegenstelling tot Febo, is er in de muur geen warme, maar koude lucht. ‘En we houden de ingrediënten in de maaltijdbakjes zoveel mogelijk apart – gewoon in hoopjes, niet met onnodig plastic. En al het plastic dat we wel gebruiken, voor sauzen en dergelijke, zijn van biologisch afbreekbaar materiaal’.

Eind augustus kunt u terecht.