De Caramel Curves. Da’s nog eens een motorclub. Alleen voor vrouwen.

Ze scheuren elke zondag – en dat sinds 2005 – met brullende motoren langs de bovengrondse begraafplaatsen en huizen in New Orleans, nog steeds in verval na de orkaan Katrina. Langs nieuwe woningbouwprojecten. Ze vermijden zoveel de beruchte kuilen in het als altijd slechte wegdek van de stad. Maar als ze voorbijkomen krijgen ze alle aandacht want de aanblik is fantastisch. ‘Ze’ zijn de Caramel Curves, een volledig vrouwelijke motorclub.

De groep bestaat uit 13 vrouwen met een passie voor motorfietsen en elkaar. Ze dragen geribbelde helmen  met fluorescerende roze mohawks en bijhorende vesten met een hoog bling-bling-gehalte en pailletten. Vaak zijn er ook Barbie-roze stiletto’s. De motormerken: Suzuki Hayabusas (die ze ‘busas’ noemen) en Gixxers en Can-Am Spyders, airbrushed in roze tinten, met felgekleurde randen.

Lid van het eerste uur Nakosha Smith:’Rijden met vrouwen is gewoon anders, veel mannen zijn arrogant. Wanneer vrouwen samen fietsen, kunnen we praten over vrouwenproblemen. En bovendien: ‘Alles wat een man kan doen, kan een vrouw beter.’

Bekijk ze hier