Billie Jean King tenniste in 1973 tegen praatjesmaker Bobby Riggs. Haar blauwe suede tennisschoenen krijgen een remake.

Billie Jean King was in jaren ’70 een tijdlang de onbetwiste Nummer Eén van het vrouwentennis. Dat stelde volgens heel veel mannen helemaal niks voor, dat vrouwentennis. En een 55-jarige seksist die luisterde naar de naam Bobby Rigss zou dat King wel even komen uitleggen, op de baan. Riggs ging ervan uit dat King die uitdaging niet eens zou aannemen maar daarin vergiste hij zich.

De wereld hield op de adem in – nou ja, een beetje – toen de twee elkaar troffen tijdens The Battle of the sexes. Kijk hier maar eens naar:

In 2017 werd het verhaal verfilmd, dit is de trailer

Het was een gevecht tussen een – in de tenniswereld nog onbekend fenomeen: een feministe – en een male chauvenist pig. Op 20 september 1973 versloeg Billie Jean King Bobby Riggs met 6-4, 6-3, 6-3

Vandaag maakt Adidas bekend dat de destijds uitzonderlijke blauwe suede tennisschoenen waarop Billie Jean King Bobby Riggs vernederde een remake krijgen in een beperkte oplage.

Overigens was aan die historische tenniswedstrijd op Moederdag 1973 (13 mei) nog een wedstrijd vooraf gegaan toen een andere toptennister, Margaret Court, door Riggs van de baan werd geveegd met 6-2 en 6-1. Die wedstrijd ging de geschiedenis in als de Mother’s Day Massacre. Bobby Riggs was overigens niet alleen een praatjesmaker, hij was op jongere leeftijd een zeer succesvol tennisser.

Die beelden ziet u hieronder.