Dit kabinet Rutte moet weg, nu. Inderdaad: vanwege Howick en Lili

Terwijl de rechter zich gisteren – voor de zoveelste keer -boog over een verzoek van de advocaat van Howick en Lili was het een paar kilometer verder groot feest. Op het strand van Scheveningen. Onder de feestvierders Mark Rutte, de man die nu al aan z’n derde kabinet bezig is en al die tijd niets deed aan de wetgeving die hij zegt te willen veranderen en die maakt dat jarenlang en volledig in Nederland opgegroeide kinderen zonder pardon worden uitgewezen naar welk Verweggistan dan ook. Waarom zat Rutte niet in zijn torentje, gebogen over een concept-wetsvoorstel waarmee hij in één keer een einde zou kunnen maken aan een gruwelijke misstand die hem – hopen we van harte – de rest van z’n leven zal blijven achtervolgen. ‘s-Middags noemde hij het nog ‘netjes, zoals wij die dingen doen. Op datzelfde strand nog meer ‘toppers’ uit Den Haag aan wie wij de verantwoordelijkheid voor ons land overlaten. Als je dat doet, op dat moment, dan geef je er blijk van die verantwoordelijkheid niet aan te kunnen. Je moet gewoon weg, er zijn kabinetten over mindere kwesties gevallen.

Waarom waren ze eigenlijk op het strand? Anouk gaf daar haar jaarlijkse concert, voor een uitbundige menigte. Was het een hidden message dat Anouk ook Run away together zong? In elk geval was die boodschap aan Rutte c.s. niet besteed. Maar aan Howick en Lili wel, ze zijn er samen op uit.

Dit is het refrein:

Let’s run away together and never look back
Somewhere we can be alone out of the black
Let’s run away together and never look back
So we can watch the sun go down and lose track

 

%d bloggers liken dit: