(Nog) geen Sex and the city op het hoogste niveau in New York. Cynthia Nixon verliest

Het was een interessante race naar de top ofwel de kandidatuur van Cynthia Nixon voor het gouverneurschap van de staat New York. Ze had een gepokt en gemazelde tegenstander: de huidige gouverneur Andrew M. Cuomo die er al twee termijnen heeft opzitten. Op het moment van schrijven zijn nog niet alle stemmen geteld maar het kan voor Cuomo niet meer mis gaan, het lijkt erop dat hij 65 procent van de stemmen heeft.

New York is één van de meest liberale staten in de VS en daardoor al doorlopend een pain in the ass voor republikein Donald Trump. Niet zelden worden maatregelen en wetten die The Donald uitvaardigt in New York genegeerd of zelfs getorpedeerd als daarvoor maar de kleinste kans wordt geboden.

In die zin kunnen de meest progressieve kiezers best tevreden zijn met Cuomo’s overwinning, zoveel zou een nieuwe gouverneur ook niet kunnen verbeteren. Cuomo’s trackrecord, gewoon gedaan, geen valse beloftes: wapenbeheersing, het homohuwelijk, de invoering van een minimumloon, betaald verlof voor familie en nog veel meer.

Tel daarbij op dat hij als gevestigde orde toegang had tot veel meer effectieve en dus grotere fondsenwerving en de kiezer verkoos, makkelijk gemaakt door wat Cuomo de afgelopen jaren al realiseerde, zijn pragmatisme boven het overwegend als idealisme beoordeelde programma van Cynthia Nixon.

Jammer maar het is even niet anders. Er komen nieuwe kansen, we kennen Cynthia Nixon niet als iemand die opgeeft. Niet in haar rol in Sex and the city en niet in real life.