Carin Gaemers: De beproeving van Daphne

Toen OPZIJ mij in november vorig jaar uitriep tot invloedrijkste vrouw van 2017 heb ik die titel opgedragen aan Daphne. Zij verbleef op dat moment in een Extra Beveiligde Kamer in een ggz-instelling. Vroeger noemden wij dat een isoleercel. Op dat moment had zij zo’n drieduizend uur in een EBK doorgebracht.

Vanaf januari ging het gelukkig een stuk beter met Daphne. Dankzij extra geld van de zorgverzekeraar kreeg zij op het terrein een eigen ‘huisje’ met een groepje vaste begeleiders. In die situatie herstelde ze in spectaculair tempo. Maar de ggz-instelling kon die zorg niet vanaf mei niet langer bieden en opnieuw belandde Daphne in de isoleercel.

Daphne heeft nergens invloed op. Dat is het gevolg van de zware vorm van autisme waaraan zij lijdt.

Lees verder op Blendle (€)