Sheila Sitalsing: Hij een beetje meer dan zij

Over de man die met geprangd gemoed rondloopt omdat zijn vrouw meer verdient dan hij, is veel geschreven. Meestal in de vorm van het tijdschriftenstukje (‘Wat er kan gebeuren als je vrouw meer verdient dan jij’ – Men’s Health. ‘Mijn vrouw verdient meer dan ik. Moet ik me daarom minder man voelen?’ – Het Nieuwsblad)  en dat zich vooral bekommert om het mannelijke slachtoffer.

En soms komt de informatie tot ons in de vorm van het wetenschappelijke artikel (‘Gender Identity and Relative Income within households’ – The Quarterly Journal of Economics, ‘Acting Wife: marriage market incentives and labour market investments’ – American Economic Review), dat doorgaans tot verontrustende conclusies komt over de intens diepe worteling van patronen in de westerse cultuur.

Lees verder op Blendle (€)

%d bloggers liken dit: