Een Gender-dingetje: de ‘ballenjongens van Ajax’. Zullen we helpen?

Vanavond speelt Ajax tegen AEK Athene. In de groepsfase van Champions League. Da’s mooi maar intussen is er in Amsterdam ook gewoon het probleem van de ballenjongens. Die komt Ajax tekort. Het bijzondere is dat ballenjongens al jaren ook gewoon ballenmeisjes kunnen zijn. Lang geleden ondenkbaar, het is dus vooruitgang.

Maar we zijn er nog niet want Ajax zoekt nieuwe ballenjongens. Die ook meisje mogen zijn, zie de afbeelding bij dit artikel.

Op Twitter roept dat de terechte vraag op waarom er dan niet een ander woord wordt gebruikt. Er worden suggesties gedaan maar Ajax vindt ze (nog) niet goed genoeg. Ze zien bij Ajax geen reden het te wijzigen.

Misschien is het een idee om in een volgende oproep het zo te formuleren dat er ballenmeisjes worden gevraagd met de kanttekening dat het ook jongens mogen zijn?

Of heeft u betere ideeën? Hierbij van harte uitgenodigd om ze met ons en Ajax te delen.