Koorknaap Brett Kavanaugh. Wie gelooft dat?

‘Ik ging naar een katholieke middelbare school met alleen jongens, ik was bezig met mijn studie en atletiek, ging elke zondag naar de kerk in Little Flower, werkte aan mijn serviceprojecten en aan vriendschap – vriendschap met mijn medeklasgenoten en vriendschap met de meisjes van de plaatselijke katholieke scholen voor meisjes.’ Aldus Brett Kavanaugh in een interview met de rechts-conservatieve zender Fox News.

Ook dronk hij pas bier vanaf z’n 18e. Eerder is in de Verenigde Staten niet toegestaan en hij was er de jongen niet naar om die regel te overtreden, dat begrijpt u. Alleen al daarom kan hij zich als 17-jarige niet stomdronken aan de 15-jarige Christine Blasey Ford hebben opgedrongen.

Hij heeft zich niet met seksueel wangedrag bezig gehouden, niet als 17-jarige en met seks al helemaal niet, tot vele jaren erna.

Kavanaugh erkende wel op feestjes te zijn geweest maar nooit zo dronken te zijn geworden dat hij zich nu niet meer zou herinneren hoe het er was.

Aldus Kavanaugh, bij Fox News.

Inmiddels liggen er ernstige beschuldigingen van drie vrouwen, er kwam er gisteren nog een bij. En Donald Trump begint onder al dat geweld al voorzichtig te schuiven. Gisteren zei hij tijdens een persconferentie: ‘I’m going to be watching, you know, believe it or not. It’s possible they will be convincing.

Intussen staat ook het volgende – min of meer – vast dat:

  • James Roche, een kamergenoot, heeft gezegd dat Kavanaugh ‘vaak, onsamenhangend dronken’ was en dat hij op deze momenten ‘agressief en zelfs oorlogszuchtig’ werd.
  • Op zijn jaarboek-pagina op de middelbare school de uitdrukking ‘100 vaatjes of buste’ staat. En dat een vriend dat heeft beschreven als ‘een belofte 100 vaten bier te drinken voor het afstuderen’.
  • Ook op zo’n jaarboek-pagina de uitdrukking ‘Renate Alumnius’ staat, volgens een klasgenoot, Sean Hagan, een verwijzing naar Renate, een meisje op een nabijgelegen middelbare school en ‘roem van seksuele verovering’.
  • Later, op Yale, de universiteit, Kavanaugh lid was van een volledig mannelijk geheim genootschap genaamd Truth and Courage, ook bekend onder de bijnaam ‘Tit and Clit.’

Natuurlijk zal daar heel veel, in Donald Trump’s termen, locker room talk bij zijn geweest maar de bijbehorende sfeer en het gedrag zeker ook.

Heel benieuwd hoe Brett Kavanaugh de gaten tussen beide werelden zal dichtpraten. Die werelden zijn overigens helemaal niet onverenigbaar. Aan atletiek doen en elke zondag naar de kerk gaan kan best van beide werelden deel uitmaken.