Asia Argento maakt het er voor #MeToo niet makkelijker op

Het voelde al ongemakkelijk dat een van de ‘aanjagers’ van #MeToo door een destijds 17-jarige jonge man werd beschuldigd. En dat de feiten en omstandigheden zijn beschuldiging bepaald niet ontkrachtten.

Nadat Asia Argento eerst alles ontkende en vervolgens ook nog een verklaring uitgaf heeft ze nu toegegeven dat de seks heeft gehad met Jimmy Bennett. Ze deed dat in een programma van de Italiaanse zender La7.

Maar in dat programma gaf ze er (alweer) een heel andere draai aan: ze zou door deze Bennett verkracht zijn en het allemaal ‘verstijfd’ hebben ondergaan.

In 2004 speelden Argento en Bennett in een film moeder en zoon. Daarna onderhielden ze een ‘vriendschappelijke’ band, aldus Argento. Maar dat die vriendschappelijke band uiteindelijk tot seks leidde, dat kan nu door niemand meer worden betwijfeld.

Bennett zou er naar eigen zeggen psychologische schade aan hebben overgehouden waardoor hij niet meer kon werken. Aanvankelijk eiste hij 3,5 miljoen dollar (ruim 3 miljoen euro). Uiteindelijk betaalde Argento Bennett 380.000 dollar.

Ze ontkent de betaling niet: ‘Bennett zat in zware financiële problemen en had al eerder miljoenen aan schadevergoedingen geëist van zijn eigen familieleden. Onverwachts vroeg hij toen ook een exorbitant bedrag aan mij.’ Argento’s vriend, de in juni overleden tv-kok Anthony Bourdain, besloot volgens de actrice uit angst voor reputatieschade geld naar Bennett over te maken.

Tussen de stukken waarop The New York Times eerder zijn verhaal baseerde, zit onder meer een selfie uit mei 2013 waarop Argento en Bennett in bed liggen. Voor de wet van Californië was Bennett toen met zijn zeventien jaar en twee maanden nog minderjarig.

Argento beschuldigde Harvey Weinstein van verkrachting. Dat kan waar zijn. Maar ze maakt het voor de verdediging van Weinstein nu wel heel makkelijk om het tegendeel te suggereren en haar als een onbetrouwbare getuige weg te zetten.

%d bloggers liken dit: