1001 vrouwen in de 20ste eeuw: Boek en tentoonstelling

Gisteren opende koning Willem-Alexander de tentoonstelling en nam hij het 1e exemplaar van het boek in ontvangst.

In deze tentoonstelling maakt u kennis met Nederlandse vrouwen die leefden in de vorige eeuw. Het zijn inspirerende en aansprekende vrouwen, maar ook vrouwen die slachtoffer waren, of omstreden. Ze delen met elkaar dat ze – elk op hun eigen manier – vorm en kleur gaven aan de geschiedenis van Nederland en zijn voormalige koloniën.

De tentoonstelling is gebaseerd op het boek van historica en gastconservator Els Kloek. Hierin staan de biografieën van letterlijk 1001 (niet-meer-levende) vrouwen die een rol hebben gespeeld in het recente verleden van Nederland. In de tentoonstelling ontmoet u een ruime selectie van die vrouwen. Aan de hand van foto’s, teksten en persoonlijke objecten passeren politica’s, feministen, wetenschapsters, sportvrouwen, zangeressen, schrijfsters, onderwijzeressen en vrijheidsstrijdsters de revue. U kunt de tentoonstelling bezoeken in het

Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, AMSTERDAM.

Méér op de website van het museum.

Het boek is hier te koop.